Bigos

Húsos, zöldséges egytál

| Bigos receptek
Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bigos
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg kolbász
30 dkg csíkokra vágott sertéslapocka
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál borecet
1 nagyobb fej darabolt hagyma
20 dkg aszalt szilva
10 dkg cikkekre vágott gomba
10 dkg durvára vágott császárhús
ízlés szerint babérlevél
ízlés szerint szurokfű
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt köménymag

Elkészítés:

Az ételt legjobb római tálban vagy jól lefedhető tűzálló edényben készíteni. Először az apróra vágott császárhúst és a hagymát tesszük lábosba, pár percig együtt sütjük, majd hozzáadjuk a csíkokra vágott húst és félig puhára pároljuk. Utána a csíkokra vágott káposztát, a szétnyomott fokhagymát, a felszeletelt gombát, karikára vágott kolbászt, a paradicsompürét, a kimagozott és forró vízben megmosott aszalt szilvát, a sót és a fűszereket is hozzáadjuk. Ráöntjük a bort és annyi vizet, hogy éppen ellepje az ételt. A sütőben letakarva, takarékon 40-50 percig sütjük.

Lengyelországban őszi, téli étel. A bigost a következőképpen készítik: a hozzávalókat, fajtájuk szerint egymásra rétegzik (felülre káposzta kerül). Sütőben 2-3 órán keresztül sütik, majd a főzés végén rántással sűrítik. Úgy tartják, hogy minél többször felmelegítik, annál finomabb. Ha többféle húsból készül különlegesen finom lesz.
Bigos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 4001 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Bigos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
google+