Borsós-sonkás pillangótészta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsós-sonkás pillangótészta
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg masnitészta
25 dkg vékonyra szeletelt, kockára vágott sonka
25 dkg zöldborsó
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
dl zsíros tejszín
6 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Forrósítsuk fel a vajat egy nagy serpenyőben, közepesen magas tűz fölött. Adjuk hozzá a borsót (lehet friss vagy mélyhűtött) és a sonkát, és 5-10 percig süssük, míg a borsó megpuhul.

2. Keverjünk hozzá 2 evőkanál tejszínt és pároljuk tovább, míg besűrűsödik, Sóval, borssal ízesítsük.

3. Ezalatt főzzük a tésztát enyhén sós, forrásban lévő vízben al dente (roppanósra).

4. Szűrjük le és tegyük a szószos serpenyőbe. Adjuk hozzá a maradék 2 evőkanál tejszínt, a petrezselymet és a parmezánt. Keverjük össze és tálaljuk melegen.

Használjunk zsíros tejszínt ehhez a recepthez. Bár az alacsony zsírtartalmú tejszín egészségesebb, minden tejtermék, melynek zsírtartalma 35 százalék alatt van, könnyebben összefut főzés során.
Borsós-sonkás pillangótészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1288 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
Borsós-sonkás pillangótészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tészták
Tészták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Az olasz konyha repertoárjából több mint 140 klasszikus és modern tésztaételt mutatunk be. Az itt felsorakoztatott pazar receptgyűjteményből minden alkalomra találhat valamit az érdeklődő. bővebben...
google+