Földimogyorókrém

Mogyorómártás

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Földimogyorókrém
Eszközök: serpenyő, tűzhely
Eljárások: forralás, főzés, pirítás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg mogyorókrém
4 dl cukrozatlan kókusztej
2 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál currypaszta
2 evőkanál napraforgóolaj
3 evőkanál almaecet
vagy
3 evőkanál rizsecet
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat kis lábosban közepes lángon fölmelegítjük, belekeverjük a currypasztát, és kicsit megpirítjuk. Aztán hozzáöntjük a kókusztejet, jól összekeverjük, és 1-2 percig lassan forraljuk.

2. Belekeverjük a mogyoródarabos krémet, cukorral, sóval és ecettel ízesítjük. 5-10 percig tovább főzzük, míg jól besűrűsödik. Még egyszer utánafűszerezzük.

Nagyon jól illik a sült csirkehúshoz vagy a távol-keleti húsételekhez, zöldségekhez és a rizshez is.

Földimogyorókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 964 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Földimogyorókrém
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
recepttár