Bourdalou torta



Elkészítés:
1. Az összetevők összekeverésével készítsük el a cukrászkrémet és a mandulakrémet, és keverjük össze a kétféle krémet.
2. Béleljünk ki egy kerek formát az omlós tésztával. Böködjük meg az alsó lapot.
3. Kenjük meg vékonyan a krémmel, és rakjuk ki egyenletesen körtedarabokkal, a körtére kenjük rá a maradék krémet.
4. A tetejét díszítsük vágott mandulával, majd süssük 40 percig forró (200 fokos) sütőben.
Omlós tészta

1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyérre emlékeztessen (2. kép).
2. A közepébe mélyedést nyomunk, és a 2-3 teáskanál vízzel kissé felvert tojást a vaníliaaromával együtt a közepébe öntjük (3. kép).
3. A szárazanyagokat széles pengéjű késsel vagy keverőlapáttal apránként beleforgatjuk, hogy a tészta összeálljon (4. kép). Ha nagyon ragad, kevés lisztet adunk hozzá. Enyhén belisztezett, hideg felületre borítjuk, cipót formálunk belőle, majd kissé lelapítjuk. Felhasználás előtt frissen tartó fóliába csavarva 20 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.
Kb. 55 dkg tésztát kapunk.