Bourdalou torta

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bourdalou torta
Adag: 1 sütőforma (6 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A cukrászkrémhez:
2 dl tej
A mandulakrémhez:
100 dkg körtebefőtt
2 dkg tisztított, apróra vágott mandula
1 db tojás
7 és fél dkg vaj

Elkészítés:

1. Az összetevők összekeverésével készítsük el a cukrászkrémet és a mandulakrémet, és keverjük össze a kétféle krémet.

2. Béleljünk ki egy kerek formát az omlós tésztával. Böködjük meg az alsó lapot.

3. Kenjük meg vékonyan a krémmel, és rakjuk ki egyenletesen körtedarabokkal, a körtére kenjük rá a maradék krémet.

4. A tetejét díszítsük vágott mandulával, majd süssük 40 percig forró (200 fokos) sütőben.

Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.

Omlós tészta

Omlós tészta
10 dkg hideg vaj
20 dkg liszt
1 nagy csipet kristálycukor
1-2 csepp vaníliaaroma
1 nagy csipet
1 db tojás

1. A lisztet a sóval és a cukorral tálba szitáljuk. A vajat 1 cm-es kockákra vágjuk, és a liszthez adjuk. A vajat a liszttel elmorzsoljuk (1. kép), hogy a tészta morzsolt kenyérre emlékeztessen (2. kép).

2. A közepébe mélyedést nyomunk, és a 2-3 teáskanál vízzel kissé felvert tojást a vaníliaaromával együtt a közepébe öntjük (3. kép).

3. A szárazanyagokat széles pengéjű késsel vagy keverőlapáttal apránként beleforgatjuk, hogy a tészta összeálljon (4. kép). Ha nagyon ragad, kevés lisztet adunk hozzá. Enyhén belisztezett, hideg felületre borítjuk, cipót formálunk belőle, majd kissé lelapítjuk. Felhasználás előtt frissen tartó fóliába csavarva 20 percig a hűtőszekrényben pihentetjük.

Kb. 55 dkg tésztát kapunk.

Bourdalou torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 881 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek
Édességek
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

bővebben...
Bourdalou torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek
Édességek
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

bővebben...
tippek, fortélyok