Rizstésztasaláta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rizstésztasaláta
Adag: 2-4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szál újhagyma
25 dkg hosszú rizstészta
3 evőkanál szezámmag
2 evőkanál rizsecet
1 teáskanál apróra vágott citromhéj
2 evőkanál japán szójaszósz
2 db lime leve
1 csomó összetépkedett koriander
1 db piros, kockára vágott kaliforniai paprika
2 db kimagozott, vékonyra szeletelt chilipaprika
1 db 2-3 cm-es, friss gyömbér
2 evőkanál szezámolaj

Elkészítés:

1. Főzzük meg a hosszú, lapos rizstésztát a csomagoláson lévő utasítások szerint. Csöpögtessük le, és tegyük egy nagy salátástálba.

2. Forrósítsuk fel az olajat egy wokban vagy egy serpenyőben, és közepes tűz fölött süssük 2 percig a lereszelt gyömbért és chili-szeleteket.

3. Adjuk hozzá a kaliforniai paprikát, tegyük kicsit nagyobb lángra, és kevergetve süssük puhára 2-3 perc alatt. Adjuk hozzá az átlósan felvágott újhagymát, és süssük még 2 percig.

4. Tegyük a kaliforniai paprikát a rizstésztához. Adjuk hozzá a koriandert, és keverjük jól össze.

5. Keverjük ki a zöldséglevest a lime levével, a (lehetőleg japán) rizsecettel, szójaszósszal és a citromhéjdarabkákkal. Óvatosan keverjük az öntetet a salátához. Szórjuk meg a szezámmaggal, és tálalás előtt 30 percig hagyjuk hűlni.

Zöldségalaplé

Kép nélkül
0.5 db durvára vágott zellergumó
1 db durvára vágott, közepes méretű sárgarépa
1 szál durvára vágott szárzeller
10 dkg apróra vágott csiperkegomba
2 db érett, negyedekre vágott paradicsom
1 nagy csipet
1 evőkanál reszelt narancshéj
6 szem fehér bors
2 gerezd félbevágott fokhagyma
1 fej durvára vágott vöröshagyma
1 szál durvára vágott póréhagyma

1. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1.5 liter vízzel. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Felforraljuk, majd fedő alatt, közepes lángon 45 percig főzzük.

2. A zöldséges levet hagyjuk kihűlni. Nagyobb edényre drótszűrőt ültetünk, és a levet átszűrjük, a zöldségeket kanál hátával áttörjük, a fűszereket kidobjuk.

Rizstésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1096 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
Rizstésztasaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Saláták
Saláták
(Ventus Libro Kiadó, 2011)

Ízletes, tápláló és laktató receptek minden alkalomra. Több mint 130 csábító salátaötlet. Minden receptet gyönyörű, színes kép illusztrál, mely megmutatja, hogyan fog kinézni a kész saláta. bővebben...
van itthon