Káposzta-paprika saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Káposzta-paprika saláta
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 fej 100 dkg-os fejes káposzta
5 evőkanál napraforgóolaj
5 evőkanál fehérborecet
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. A külső, fonnyadt leveleket eldobjuk, a káposztafejet négybe vágjuk, kivágjuk a torzsáját. A káposztát a zöldséggyalun csíkokra gyaluljuk. Egy salátástálba tesszük, megsózzuk, és kézzel jó erősen átgyúrjuk - így puhább lesz a káposzta, mégis ropogós marad.

2. A paprikát vékony csíkokra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. Mindkettőt belekeverjük a káposztába.

3. Az ecetet összekeverjük a borssal, belehabarjuk az olajat. A salátára öntjük, alaposan megkeverjük, és állni hagyjuk. A végén ízesítjük, ha szükséges.

Kitűnő körete lehet a fasírtoknak és a sertéssülteknek.
Káposzta-paprika saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2268 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Káposzta-paprika saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szótár