Clafoutis zöldségekkel és sajttal



Elkészítés:
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (gáztűzhelynél 4-es fokozat).
2. Egy serpenyőben közepes tűzön felmelegítjük az olajat, és a mogyoróhagymát puhára dinszteljük. Belekeverjük a cukkinit, a sárgarépát, a spárgát és a babot, és 5 percig pároljuk. Sózzuk.
3. Kiolajozunk 1 sütőlemezt. A kenyereket a sütőlemezre tesszük, megszúrjuk a pirospaprikával, és világosbarnára sütjük. Félretesszük.
4. A lisztet és a tejet egy kis tálban összekeverjük. Egy serpenyőben közepes hőfokon a tejszínt és a tojásokat állandóan kevergetve felmelegítjük. Beleöntjük a tejes lisztet és besűrítjük.
5. Egy nagy sütőtál alját a pirított kenyerekkel kibéleljük, és a briesajt-szeletekkel beborítjuk. A puha zöldségeket rákanalazzuk, a szósszal leöntjük, és a tetejüket megszórjuk a parmezánnal.
6. A sajtot 20-25 perc alatt világosbarnára sütjük. Forrón tálaljuk.