Rusztikus pirítós rozmaringgal

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rusztikus pirítós rozmaringgal
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg apróra vágott mozzarella sajt
1 szelet kenyér
ízlés szerint rozmaring
1 csipet
1 evőkanál extraszűz olívaolaj
½ pohár tej

Elkészítés:

1. Kis serpenyőben hevítsük fel a tejet, és olvasszuk fel benne a mozzarellát.

2. Enyhén pirítsuk meg a kenyérszeletet (a legjobb ha házilag sültet vagy teljes kiőrlésű lisztből készítettet használunk) és helyezzük el egy tányéron.

3. Locsoljuk meg olajjal, majd öntsük rá a mozzarellás tejet.

4. Szórjuk meg bőven morzsolt rozmaringgal és ízesítsük a sóval.

Ennek a pirítósnak a sok friss rozmaring és a felolvasztott mozzarella ad különleges ízt.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Friss és semleges, száraz, üde, fiatalon fogyasztandó fehérbor illik hozzá.
Rusztikus pirítós rozmaringgal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 454 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Rusztikus pirítós rozmaringgal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
lexikon