Klasszikus paradicsom-chutney

Paradicsomcsatni

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Klasszikus paradicsom-chutney
Eszközök: fakanál, fazék, kés, tűzhely
Adag: 1 adag (1.8 kg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
90 dkg hámozott paradicsom
22 és fél dkg porcukor
22 és fél dkg összevágott hagyma
22 és fél dkg mazsola
vagy

Elkészítés:

1. Vágjuk össze a paradicsomot, és tegyük egy befőzőfazékba. Tegyük hozzá a mazsolát, a hagymát és a porcukrot.

2. Öntsük bele az ecetet és forraljuk fel a keveréket. Fedetlenül főzzük 120 percig, amíg megpuhul és besűrűsödik.

3. Töltsük a csatnit melegített, sterilizált üvegekbe. Az üvegek tetejét viaszolt koronggal fedjük, majd zárjuk le. Hűvös, sötét helyen 1 hónapig érleljük. A csatni bontatlanul 1 évig eláll. Miután felnyitottuk, hűtőben tároljuk.

Fűszeres, édes-savanyú csatni, mely erőteljes ízű sajtokkal, valamint keksszel és kenyérrel, vagy hideg főtt és sült húsfélékkel, például sonkával, pulykával, nyelvvel vagy bárányhússal igazán fenséges.
Klasszikus paradicsom-chutney
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2648 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Klasszikus paradicsom-chutney
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
recepttár