Spanyol töltött padlizsán

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spanyol töltött padlizsán
Adag: 2-3 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 db közepes méretű padlizsán
2 dkg vaj
2 db paradicsom
3 evőkanál olaj
5 dkg mandula
3 evőkanál zsemlemorzsa
10 dkg reszelt sajt
3 gerezd fokhagyma
1 db hagyma
ízlés szerint bors
ízlés szerint
ízlés szerint szurokfű

Elkészítés:

A megmosott padlizsánokat hosszában kettévágjuk, belsejét kiszedjük.

A paradicsomokat meghámozzuk és a padlizsánnal együtt összevagdaljuk.

Az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát megfuttatjuk az olajon, beletesszük a felaprított padlizsánbelet és a paradicsomot. Tíz percig pároljuk, majd hozzákeverjük az apróra vagdalt zöldpetrezselymet és mandulát. Sózzuk, fűszerezzük és megtöltjük vele a padlizsánhéjakat.

Tepsibe vagy tűzálló tálba sorba rakjuk. A vajat a zsemlemorzsával világosra pirítjuk és a tetejére öntjük. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Reszelt sajttal kínáljuk.

A mandula finomabb és gusztusosabb lesz, ha leforrázzuk. Ekkor barna héja könnyen eltávolítható. Jobban kiadja ízét a mandula, ha ezután szárazon, enyhén megpirítjuk.
Könnyen meghámozható a paradicsom vagy a barack, ha néhány pillanatra forrásban lévő, majd hideg vízbe rakjuk. Ekkor késsel megvágva, szinte "leugrik" a héja. A bemártáshoz tűzzük őket villahegyre.
Spanyol töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2257 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
Spanyol töltött padlizsán
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Házi nyári menük Házi nyári menük
(Kossuth Kiadó, 1996)

A friss zöldségfélék és gyümölcsök rendszeres fogyasztása alapvetően fontos, mivel a vízben oldható vitaminok és az ásványi anyagok döntő részét ezekből fedezhetjük. Kevés energiát (kivétel a szőlő, szilva, aszalt... bővebben...
vegetáriánus ételek