Olasz sütőtökkenyér

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Olasz sütőtökkenyér
Adag: 1 gyümölcskenyérforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg tisztított sütőtök
1 csipet
2 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
½ teáskanál őrölt kardamom
1 teáskanál őrölt fahéj
1 és ¼ dl tej
10 dkg mazsola
3 db tojás
26 dkg liszt
A szóráshoz:
igény szerint porcukor

Elkészítés:

1. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A sütőtököt felszeleteljük, olajjal megkent tepsibe fektetjük és 15-20 percig sütjük, majd robotgépben pürésítjük.

2. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 23 cm hosszú gyümölcskenyérformát.

3. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, a szegfűszeget, a fahéjat, a kardamomot és a sót.

4. Egy másik tálban robotgéppel (közepes fokozaton) habosra keverjük a tojásokat a cukorral.

5. A krémbe alacsony fokozaton, felváltva belekeverjük a száraz hozzávalókat és az olajat. Belekeverjük a sütőtökpürét és a mazsolát.

6. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 50-60 percig, illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

Olasz sütőtökkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1281 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Olasz sütőtökkenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
pinterest