Sült articsóka

Carciofi arrostiti

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült articsóka
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 kisebb friss articsóka
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
½ csokor petrezselyemzöld
1 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Letépjük az articsókák külső leveleit, amíg világosabb levelekhez nem jutunk. Próbaképpen harapjunk bele a letépett levélbe, mégpedig ott, ahol oda volt nőve. Ennek könnyen kell mennie! Ezután levágjuk a sötét levélvégeket. Hosszában - tehát a száron keresztül - 8 részre vágjuk az articsókákat, és meglocsoljuk őket a citromlével.

2. Megmossuk a petrezselyemzöldet, szárazra rázzuk, és lecsipkedjük a leveleit. Megtisztítjuk a fokhagymát, és a petrezselyemzölddel együtt nagyon apróra vágjuk.

3. Egy nagy serpenyőben - a legideálisabb az öntöttvas - felmelegítjük az olajat. Belekeverjük az articsókát, közepes fokozatra kapcsoljuk a tűzhelyet, és kb. 5 percig pirítjuk a zöldséget. Közben gyakran megkeverjük.

4. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a fokhagymát, az articsókát sóval és borssal fűszerezzük, és további 2 percig sütjük, míg félpuha nem lesz. Melegen tálaljuk.

Sült articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1739 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Sült articsóka
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
pinterest