Borsos makréla



Elkészítés:
1. Két teáskanál színes egészbors-keveréket (piros, zöld, fekete, fehér) mozsárban durvára törünk. A tisztított makrélák egyik oldalát megszórjuk a bors felével.
2. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. A halakat borsos oldalukkal lefelé az olajba tesszük, és közepes hőfokon 5-7 percig sütjük. A hal felül lévő oldalát megszórjuk a maradék borssal, óvatosan megfordítjuk, és újabb 5-7 perc alatt készre sütjük (akkor kész, ha a makréla testén egy éles késsel megnyitott pici résen megnézve, opálosnak látjuk a húsát), majd óvatosan tálra rakjuk, melegen tartjuk.
3. A serpenyőt tisztára töröljük, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk. Hozzáadjuk a maradék egész borsot. (Ha nagyon sűrű lenne, kevés forró vízzel hígítjuk.)
4. A szószt a makrélára kanalazzuk, citromgerezdekkel díszítjük, spárgával és cukorborsóval tálaljuk.