Borsos makréla

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Borsos makréla
Eszközök: kés, mozsár, serpenyő, tűzhely
Eljárások: forralás, sütés, törés
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 teáskanál szemes, színes bors
4 db 25 dkg-os makréla
1 teáskanál napraforgóolaj
2 dl zsírdús tejszín
igény szerint cukorborsó
igény szerint spárga
A díszítéshez:
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. Két teáskanál színes egészbors-keveréket (piros, zöld, fekete, fehér) mozsárban durvára törünk. A tisztított makrélák egyik oldalát megszórjuk a bors felével.

2. Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. A halakat borsos oldalukkal lefelé az olajba tesszük, és közepes hőfokon 5-7 percig sütjük. A hal felül lévő oldalát megszórjuk a maradék borssal, óvatosan megfordítjuk, és újabb 5-7 perc alatt készre sütjük (akkor kész, ha a makréla testén egy éles késsel megnyitott pici résen megnézve, opálosnak látjuk a húsát), majd óvatosan tálra rakjuk, melegen tartjuk.

3. A serpenyőt tisztára töröljük, beleöntjük a tejszínt, felforraljuk. Hozzáadjuk a maradék egész borsot. (Ha nagyon sűrű lenne, kevés forró vízzel hígítjuk.)

4. A szószt a makrélára kanalazzuk, citromgerezdekkel díszítjük, spárgával és cukorborsóval tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borsos makréla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 701 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Borsos makréla
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
hírlevél