Csokoládéhabos torta

Adag: 1 tortaforma (25 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 dkg kakaópor
12 dkg tisztított mandula
5 dkg finomliszt
6 db tojás
A töltelékhez:
7 és fél dl tejszín
6 dkg átszitált kakaópor

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt (4-es fokozat, 180 fok). Kikenünk egy 25 cm átmérőjű tortaformát.

2. A csokoládé felét lereszeljük és félretesszük. Különválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. Egy nagy tálban kemény habbá verjük a tojások fehérjét.

3. Egy másik nagy tálban robotgéppel addig keverjük a cukrot és a tojássárgát, míg kifehéredik és megsűrűsödik.Hozzáadjuk a lisztet, és azzal is kikeverjük (a tál faláról időnként lekaparjuk a felverődött masszát). Műanyaglapáttal belevegyítjük a reszelt csokoládét, majd kézi habverővel három részletben óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot.

4. A masszát a tortaformába simítjuk, majd tűpróbáig (kb. 25 percig) sütjük. Ezt követően a tortát a fémrácsra helyezett formában hagyjuk hűlni 5 percig, majd széles, lapos késsel meglazítjuk a szélét, levesszük a forma oldalát, az alját is fellazítjuk, és a tortát a fémrácsra csúsztatjuk. Megvárjuk, míg teljesen kihűl.

5. Közepes hőfokon gyakran kevergetve aranysárgára pirítjuk a hántolt mandulát, majd ezt is kihűtjük.

6. Elkészítjük a töltelékül szolgáló csokoládéhabot: egy nagy tálban az elektromos habverővel kemény habbá verjük a tejszínt, az átszitált kakaóport és a cukrot. Egy keveset kis csillagcsöves nyomózsákba töltünk belőle, és félretesszük a díszítéshez. Egy másik részét is félretesszük, hogy majd ezzel kenjük be a torta oldalát.

7. A maradék csokoládét darabokra törjük, majd gőz fölött, gyakran kevergetve 2 evőkanál víz hozzáadásával felolvasztjuk és simára keverjük, majd levesszük a tűzről.

8. Recés késsel két lapra vágjuk a tortát. A felső lapot meglocsoljuk az olvasztott csokoládéval, és kb. 10 percig állni hagyjuk, ezalatt kissé megdermed a csokoládé. Közben az alsó lapot vágott felével felfelé tálra tesszük, és megkenjük a maradék töltelékkel.

9. A felső tortalapot 16 szeletre vágjuk, s ezeket szabályosan elrendezzük a töltelék tetején. A torta oldalát beborítjuk a félretett töltelékkel, és rányomkodjuk a pirított mandulát. A torta tetejét megszórjuk kakaóval, amire késsel bejelöljük a szeletek helyét. A nyomózsákban lévő töltelékből minden szelet tetejére kis rózsát nyomunk. A tortát tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Csokoládéhabos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 363 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Csokoládéhabos torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
google+