Római gnocchi

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Római gnocchi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg kukoricadara
50 dkg paradicsom
4 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg vaj
½ csokor zöldfűszer
3 evőkanál olívaolaj
1 kisebb piros peperoni
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint
A kikenéshez:
kevés zsiradék

Elkészítés:

1. A paradicsomokat keresztben bemetsszük, leforrázzuk, leöblítjük, meghámozzuk, kimagozzuk és a húsukat kockára vágjuk.

2. A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és kockákra vágjuk. A peperonit megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk és szintén kockára vágjuk.

3. Felhevítjük az olajat. A vöröshagyma- és pepronikockákat, valamint a fokhagyma felét folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.

4. A zöldfűszereket leöblítjük, megszárítjuk és apróra vágjuk. A felét hozzáadjuk a hagymás keverékhez. Beletesszük a paradicsomot is, és ráöntjük az alaplét. Fedővel letakarva kb. 20 percig főzzük.

5. Közben felforralunk 5 dl vizet egy kis sóval. A kukoricadarát a vízbe szórjuk, s közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós legyen. A kását kevergetve kb. 20 percig főzzük, amíg elválik az edény aljától. Végül nedves munkafelületre borítjuk, egyenletesen elsimítjuk, és hagyjuk kihűlni.

6. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (légkeverésesnél 200-ra). Felhevítjük a vajat, és rövid ideig pirítjuk benne a maradék fokhagymakockákat. Belekeverjük a többi zöldfűszert, és így elkészítjük a fűszervajat.

7. Lapos, tűzálló tálat kikenünk zsiradékkal. Ovális szaggatóval kis formákat szúrunk ki a kukoricadarából, és a sütőtálba helyezzük. Fűszervajat csepegtetünk és parmezánt szórunk rá. A sütő középső rácsán kb. 12 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, és a paradicsommártással együtt azonnal kínáljuk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg húsos borjúcsont vagy
150 dkg húsos marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit is adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Római gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1679 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
Római gnocchi
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Tésztaételek kiskönyve Tésztaételek kiskönyve
(Art Nouveau Kiadó, 2009)

A tészta boldoggá tesz... ...mert bármilyen módon készítjük is el, mindig ellenállhatatlanul finom. Lepjük hát meg önmagunkat és szeretteinket a földkerekség legfinomabb tésztaételeivel! - A konyhaművészet legfontosabb... bővebben...
bevásárlólista