Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 40 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 5 cm-es gyömbérgyökér
45 dkg tisztított királyrák
1 teáskanál
1 teáskanál ötfűszerkeverék
1 evőkanál világos szójaszósz
1 evőkanál paradicsompüré
1 fej hagyma
2 szál sárgarépa
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. A meghámozott gyömbért nagyon vékony csíkokra vágjuk (1. kép). Egy wokban 3 cm-nyi olajat forrósítunk.

2. Beletesszük a gyömbércsíkokat és kb. 1 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

3. A wokból a felesleges olajat kiöntjük, 2 evőkanálnyi maradjon. Beletesszük a kockára vágott hagymát, a zöldborsót és a csíkokra vágott sárgarépát. Megsózzuk és 5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép). Hozzáadjuk a szójababcsírát és további 2 percig kevergetjük.

4. A tisztított királyrákot hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Tálban összekeverjük a szójaszószt a paradicsompürével és a kínai ötfűszerkeverékkel. A rákra kenjük (3. kép).

5. A pácolt királyrákot a wokba tesszük. 3-4 percig kevergetve pirítjuk, amíg megpuhul. A zöldséges rákot előmelegített tálba halmozzuk és azonnal tálaljuk. A félretett ropogós gyömbércsíkokkal díszítjük.

Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Királyrák helyett fehér húsú hallal is készíthető.
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
twitter