Tavaszi rák ropogós gyömbércsíkokkal



Elkészítés:
1. A meghámozott gyömbért nagyon vékony csíkokra vágjuk (1. kép). Egy wokban 3 cm-nyi olajat forrósítunk.
2. Beletesszük a gyömbércsíkokat és kb. 1 perc alatt ropogósra sütjük. Szűrőkanállal kiemeljük. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.
3. A wokból a felesleges olajat kiöntjük, 2 evőkanálnyi maradjon. Beletesszük a kockára vágott hagymát, a zöldborsót és a csíkokra vágott sárgarépát. Megsózzuk és 5 percig kevergetve pirítjuk (2. kép). Hozzáadjuk a szójababcsírát és további 2 percig kevergetjük.
4. A tisztított királyrákot hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. Tálban összekeverjük a szójaszószt a paradicsompürével és a kínai ötfűszerkeverékkel. A rákra kenjük (3. kép).
5. A pácolt királyrákot a wokba tesszük. 3-4 percig kevergetve pirítjuk, amíg megpuhul. A zöldséges rákot előmelegített tálba halmozzuk és azonnal tálaljuk. A félretett ropogós gyömbércsíkokkal díszítjük.
![]() |
![]() |
![]() |