Kétrétegű krémsajtos

| Csokoládés-krémsajtos arósütemény receptek
Elkészítési idő: 55 perc Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kétrétegű krémsajtos
Adag: 4 tepsi (20 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 evőkanál tej
½ teáskanál szódabikarbóna
4 dkg kakaó
1 csipet
1 teáskanál sütőpor
1 evőkanál vaníliás cukor
25 dkg vaj
9 dkg barna cukor
2 db tojás
32 dkg liszt
A töltelékhez:
36 dkg krémsajt
1 teáskanál vaníliaaroma
9 dkg porcukor
7 dkg pekándió

Elkészítés:

1. A lisztet, a kakaót, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót tálba szitáljuk.

2. A vajat a barnacukorral, a kristálycukorral és a vaníliás cukorral robotgéppel, a legmagasabb fokozaton habosra keverjük.

3. Hozzáadjuk a tojásokat, tovább keverjük. Belekeverjük a száraz adalékokat, a fehércsokoládé-darát és annyi tejet, hogy lágy, de nem tapadós tésztánk legyen.

4. A tésztát kettéosztjuk, 2 db 25 cm-es hengert sodrunk. Nejlonzacskóba vagy folpackba tesszük, 30 percig hűtjük. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Négy sütőlemezt kivajazunk vagy kibélelünk sütőpapírral.

5. A tésztát félujjnyi vastag szeletekre vágjuk, 2-3 cm-re egymástól az előkészített sütőlemezekre rakjuk, s 8-10 perc alatt világosbarnára sütjük. Néhány percig még a sütőben hagyjuk, majd rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

6. A pekándiós-krémsajtos töltelékhez egy tálban összekeverjük a krémsajtot, a porcukrot, a vaníliaaromát, belekeverjük a finomra vágott pekándiót.

7. A süteményeket egymáshoz ragasztjuk a krémmel. A durvára vágott fehércsokoládét vízfürdő fölött megolvasztjuk, és megcsepegtetjük vele a sütemények tetejét.4 napig eltartható.

Kétrétegű krémsajtos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 859 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Kétrétegű krémsajtos
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
most van szezonja