Marengói csirke

| , Gombás párolt csirke receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Marengói csirke
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
120 dkg csirke
2 és fél dkg szárított gomba
vagy
20 dkg gomba
1 db citrom
1 kisebb csomó petrezselyemzöld
1 evőkanál liszt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A csirkét daraboljuk fel (ha csak combokból készítjük, akkor az alsó és a felső combokat válasszuk el egymástól). A friss gombát tisztítsuk meg, a szárítottat áztassuk vízbe.

2. Másfél evőkanálnyi olajon pároljuk meg a gombát, fűszerezzük ízlés szerint, és tegyük félre.

3. A maradék olajon pirítsuk meg a csirkedarabok mindkét oldalát, sózzuk, borsozzuk őket, és ha pirosra sültek, öntsük alájuk a fehérbort. Ha a csirke omlósra párolódott, a sütőlevet öntsük át egy kisebb edénybe (egy kevés levet hagyjunk a hús alatt). Ha túl sűrű, kevés vízzel hígíthatjuk.

4. Keverjük a hús szaftjába a lisztet és a madeirát, és forraljuk sűrű, sima mártássá.

5. A gombát adjuk a csirkéhez, és pároljuk őket együtt pár percig, mielőtt ráöntenénk a mártást. Azonnal, forrón tálaljuk előmelegített tálon petrezselyemmel meghintve és ízlés szerint citromlével meglocsolva.

Marengói csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 706 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
Marengói csirke
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz konyha Olasz konyha
(Kossuth Kiadó, 2014)

Az olasz gasztronómia legjavából válogatva 222 gyorsan és könnyedén elkészíthető receptet gyűjtöttünk össze. Itália és az olasz ízek szerelmesei saját otthonaikban ízlelhetik meg a gazdag, változatos hagyományos olasz konyha... bővebben...
szótár