Vajas lepény

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Vajas lepény
Adag: 1 tepsi
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg vaj
2 dl tej
1 tasak szárított élesztő
1 tasak vanilincukor
1 csipet
1 db tojás
37 és fél dkg liszt
Töltelékhez:
10 dkg vaj
10 dkg szeletelt mandula
7 és fél dkg kristálycukor
1 tasak vanilincukor

Elkészítés:

1. A tepsit kivajazzuk.

2. A tejet lábosba öntjük, megmelegítjük, beletesszük a vajat.

3. A lisztet, a szárított élesztőt, a cukrot, a vanilincukrot és a sót tálba tesszük és összekeverjük.

4.Hozzáadjuk a tojást és a tejes keveréket. (1. kép)

5. A hozzávalókat kézi robotgép dagasztófejével összedolgozzuk. Először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt sima tésztává gyúrjuk. (2. kép)

6. A tésztát tiszta ruhával letakarjuk és meleg helyen annyi ideig kelesztjük, amíg láthatóan megdagad. (3. kép)

7. A tésztát és a deszkát is liszttel behintjük. Még egyszer alaposan átgyúrjuk. (4. kép)

8. A tésztát a tepsiben kinyújtjuk, a sarkokba is belenyomkodjuk. (5. kép)

9. A sütőt 200 fokra (légkeverésesnél 180-ra) előmelegítjük. A tésztát meleg helyen annyi ideig kelesztjük, amíg láthatóan megdagad (kb. 15 perc).

10. Lisztezett hüvelykujjal, egymástól 3cm-es távolságba bemélyedéseket nyomunk a tésztába. (6. kép)

11. A mélyedésekbe kis darabka vajat teszünk. A cukrot összekeverjük a vanilincukorral. Rászórjuk a tészta tetejére. A tésztát szeletelt mandulával is megszórjuk, majd sütőbe toljuk és megsütjük.

12. A tepsit a rácsra tesszük, a süteményt kihűtjük.

Vajas lepény Vajas lepény Vajas lepény Vajas lepény Vajas lepény Vajas lepény
Vajas lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3324 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
Vajas lepény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
google+