Gesztenyés-laskagombás őszi saláta

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés-laskagombás őszi saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg főtt gesztenye
40 dkg laskagomba
4 db endívia
2 dl vörösbor
1 diónyi vaj
4 db tojás
1 db zöld fejes káposzta
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
A vinaigrette-öntethez:
1 fej fokhagyma
1 kávéskanál dijoni mustár
15 cl dióolaj

Elkészítés:

1. A káposztát és az endíviát mossuk meg, csepegtessük le és vágjuk laskára, néhány levelet tartsunk meg a díszítéshez. Vágjuk fel a laskagombát csíkokra.

2. Készítsük el a vinaigrette-öntetet az összetört fej fokhagymával.

3. Egy serpenyőben pirítsuk aranysárgára a diónyi vajon a gombát. Sózzuk, borsozzuk és közepes lángon pároljuk 10 percen át.

4. A laskára vágott káposztát és endíviát keverjük össze a vinaigrette-öntettel.

5. A tojásokat tegyük a forrásban levő vörösborba. Főzzük 7-8 percig.

6. Az összekevert káposztát és endíviát tegyük tányérokra. Díszítsük endívialevéllel és főtt gesztenyével. Tegyük rá a laskagombát, és mindegyik tányérra egy-egy márványos tojást helyezünk. Azonnal tálaljuk.

Gesztenyés-laskagombás őszi saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 349 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Gesztenyés-laskagombás őszi saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
van itthon