Aszalt szilvás batyu

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Aszalt szilvás batyu
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A sütéshez:
igény szerint olaj
A tésztához:
3 gramm
¾ dl víz
5 dkg vaj
3 db tojás
30 dkg liszt
A töltelékhez:
40 dkg aszalt szilva
5 dkg porcukor
1 dl vörösbor

Elkészítés:

1. Üssük bele a liszt közepébe a tojásokat, adjuk hozzá a sót, a puha vajat, a vizet, és gyúrjuk össze. Jól dolgozzuk ki a tésztát. 30 percig pihentessük.

2, Áztassuk be az aszalt szilvát a kevés vízzel elkevert borba. Ha nagyon száraz, 60-120 percig is áztathatjuk. Főzzük meg az áztatólében, majd hagyjuk kihűlni, és magozzuk ki. Mixeljük el, és adjunk hozzá 10 dkg cukrot.

3. Nyújtsuk ki a tésztát vékonyra, négyzet vagy téglalap alakúra. Jelöljünk ki rajta késsel 7 x 7 cm-es négyzeteket, és kiskanállal tegyünk ezekre apró lekvárkupacokat. A tésztalap másik felét csavarjuk fel a sodrófára, és helyezzük rá az alsó lapra. Nyomkodjuk össze az alsó és a felső lapot, s vágjuk föl derelyevágóval vagy késsel kockákra.

4. Forró olajban süssük ki a batyukat. amikor mindkét felük aranysárgára sült, csepegtessük le itatóspapíron. Ha kihűltek, hintsük meg porcukorral és tálaljuk gúla alakban.

Aszalt szilvás batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 452 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
Aszalt szilvás batyu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Édességek és készítésük titkai
Édességek és készítésük titkai
(Delta 2000 Kiadó, 1993)

Az édességeknek, e csodálatos szín, íz- és illatkompozícióknak kevesen tudnak ellenállni. A könyvünkben közölt receptek segítségével bárki létrehozhatja e csodákat. Megtudhatja, hogyan készülnek a habok, édességek, fánkok,... bővebben...
twitter