Meggyes mandulás torta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 45 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Meggyes mandulás torta
Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Mázhoz és szóráshoz:
3 dkg szeletelt mandula
2 teáskanál kristálycukor
2 tasak tortazselé
Tésztához:
5 dkg hámozott mandula
12 dkg liszt
2 db tojás
1 dl író
1 tasak vanilincukor
2 csapott teáskanál sütőpor
8 dkg vaj
Töltelékhez:
1 nagy üveg meggybefőtt
1 kis üveg meggybefőtt
4 dl tej
4 dl zsírszegény tejföl

Elkészítés:

1. A tortaformát kivajazzuk.

2. A sütőt 180 fokra (légkeverésesnél 160-ra) előmelegítjük.

3. Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport, hozzáadjuk a darált mandulát is. Beletesszük a cukrot, a vanilincukrot, a tojást, a vajat, végül az írót is. Az egészet egyszerre, habverővel jól összekeverjük (kb. fél percig). Sima tésztát kell kapnunk.

4. A tésztát a formába kanalazzuk és elsimítjuk. Sütőbe toljuk és kb. 25 perc alatt megsütjük.

5. A tortaformát a rácsra tesszük és 10 percig hűlni hagyjuk. A torta oldalát késsel meglazítjuk, majd a süteményt papírral letakart rácsra borítjuk és teljesen kihűtjük. Közben a tortaformát elmossuk.

6. A zselatint a tasakon található előírás szerint beáztatjuk. A fent megadott mennyiségek szerinti tejből, cukorból és pudingporból a zacskón található előírás szerint pudingot főzünk. A zselatinlapokat enyhén kinyomkodjuk és a meleg pudingba keverjük, amíg elolvadnak. Gyakori keverés mellet kihűtjük.

7. A megsült tortalapot a tortaforma aljára tesszük, köré pattintjuk a forma peremét. A pudingba belekeverjük a tejfölt, majd a krémet rákenjük a tortalapra. 120 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

8. A meggybefőttet szűrőbe öntjük, a lecsöpögő léből 5 dl-nyit kimérünk. A szeletelt mandulát száraz serpenyőben aranysárgára pirítjuk. Tányérra szórjuk és hűlni hagyjuk.

9. A meggybefőttet elosztjuk a pudingkrémen. A tortazseléből, a befőttléből és a cukorból a tasakon található előírás szerint zselét készítünk. Mielőtt dermedni kezdene, a torta közepe felől indulva, evőkanállal a meggyszemek közé öntjük. A tortát legalább 60 percre hűtőszekrénybe helyezzük.

10. A szélét pirított szeletelt mandulával megszórjuk. A torta oldalát késsel meglazítjuk, majd a tortaperemet óvatosan eltávolítjuk.

26 cm átmérőjű tortaformát használjunk. Színtelen tortazselét vásároljunk.
Édes, muskotályos fehérbor illik hozzá.
Félédes, fehér habzóbor illik hozzá.
Meggyes mandulás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2357 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
Meggyes mandulás torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés lépésről lépésre
Sütés lépésről lépésre
(Grafo Kiadó, 2007)

Hogyan nem szárad ki a piskóta? Mivel tölthetők a tejszínes torták? Hogyan kell könnyű túrótortát sütni? Mindez egyáltalán nem ördöngösség. Már ha tudja valaki, hogyan kell csinálni. Sorozatunknak ez a kötete a sütéshez ad... bővebben...
ételfotó