Tejszínes zöldborsómártás

| Zöldborsómártás receptek
Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tejszínes zöldborsómártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 és ¼ dkg tejszín
½ csokor bazsalikom
1 és ¼ dl száraz fehérbor
1 evőkanál vaj
1 kisebb fej hagyma
ízlés szerint citromlé
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és nagyon finomra aprítjuk. Egy magas falú edényben megolvasztjuk a vajat (közepes hőnél), beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, közben gyakran megkeverjük.

2. Ezután a mélyhűtött borsót a lábosba szórjuk, és összekeverjük a hagymával. Hozzáöntjük a bort, majd a tejszínt, sóval és borssal fűszerezzük. Rátesszük a fedőt, és felforraljuk.

3. Letörölgetjük a bazsalikomleveleket. Néhány levélkét rögtön a lábosba teszünk, és az egészet összetörjük rúdmixerrel. A mártást még sóval, borssal és néhány csepp citromlével ízesítjük.

Nagyszerű félkeményre főzött tojáshoz (még melegen), marhafartőhöz, karajhoz, lazachoz, sertéssülthöz.
Tejszínes zöldborsómártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 253 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Tejszínes zöldborsómártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
szólj hozzá, értékelj