Tejszínes zöldborsómártás
Mártások | Zöldborsómártás receptek
Elkészítési idő:
15 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A hagymát meghámozzuk, elfelezzük, és nagyon finomra aprítjuk. Egy magas falú edényben megolvasztjuk a vajat (közepes hőnél), beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk, közben gyakran megkeverjük.
2. Ezután a mélyhűtött borsót a lábosba szórjuk, és összekeverjük a hagymával. Hozzáöntjük a bort, majd a tejszínt, sóval és borssal fűszerezzük. Rátesszük a fedőt, és felforraljuk.
3. Letörölgetjük a bazsalikomleveleket. Néhány levélkét rögtön a lábosba teszünk, és az egészet összetörjük rúdmixerrel. A mártást még sóval, borssal és néhány csepp citromlével ízesítjük.
Nagyszerű félkeményre főzött tojáshoz (még melegen), marhafartőhöz, karajhoz, lazachoz, sertéssülthöz.