Mogyorós narancskenyér



Elkészítés:
1. A mazsolát 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.
2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 23 cm hosszú gyümölcskenyérformát. Sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. A papírt is megkenjük vajjal.
3. Tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Robotgéppel (alacsony fokozaton) belekeverjük a tejet, a tojásokat a puha vajat, a lekvárt, a brandyt és a reszelt narancshéjat. Hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót, mandulát és a mazsolát.
4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 45-55 percig illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, rácsra téve a papírt lehúzzuk és teljesen kihűtjük.