Mogyorós narancskenyér

| Narancsos-mogyorós gyümölcskenyér receptek
Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mogyorós narancskenyér
Adag: 1 sütőforma (23 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg durvára vágott mogyoró
másfél teáskanál sütőpor
2 evőkanál reszelt narancshéj
2 evőkanál brandy
1 és ¼ dl tej
12 dkg mazsola
10 dkg durvára vágott mandula
18 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
20 dkg liszt

Elkészítés:

1. A mazsolát 20 percre meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlőn megszárítjuk.

2. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 23 cm hosszú gyümölcskenyérformát. Sütőpapírral kibéleljük úgy, hogy a szélei kilógjanak. A papírt is megkenjük vajjal.

3. Tálba szitáljuk a lisztet és a sütőport. Robotgéppel (alacsony fokozaton) belekeverjük a tejet, a tojásokat a puha vajat, a lekvárt, a brandyt és a reszelt narancshéjat. Hozzáadjuk a durvára vágott mogyorót, mandulát és a mazsolát.

4. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 45-55 percig illetve tűpróbáig sütjük. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk, majd a sütőpapír segítségével kiemeljük, rácsra téve a papírt lehúzzuk és teljesen kihűtjük.

Mogyorós narancskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1624 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Mogyorós narancskenyér
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
lexikon