Lencsesaláta

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 10 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Lencsesaláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg lencse
10 dl víz
2 db paradicsom
1 csokor metélőhagyma
3 gerezd zeller
3 szál sárgarépa
4 szem szegfűszeg
pár szem olajbogyó
A vinaigrette-öntethez:
2 evőkanál olívaolaj
2 kávéskanál Tabasco-szósz
1 evőkanál frissen préselt/facsart citromlé
1 evőkanál dijoni mustár
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lencsét jól átmossuk, majd feltesszük főni a vízben a hagymával (amelybe előzőleg beleszúrjuk a szegfűszegeket) és a babérlevéllel együtt. A forrástól számítva 25 percen át főzzük közepes lángon, majd leszűrjük, és egy salátástálba tesszük.

2. Hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt sárgarépát, a finomra vágott zellert és az összeaprított metélőhagymát.

3. Elkészítjük a vinaigrette-et. Felverjük a mustárt, a citromlét, a tabascót és az olajat. Sózzuk, borsozzuk.

4. Ráöntjük az öntetet a zöldfélékre, összekeverjük az egészet, és tálalás előtt 60 percre hűtőbe tesszük.

5. Tálaláskor vékony szeletkékre vágott nyers gombával és negyedekre vágott paradicsomokkal körítjük. Végül laskára vágott fejes salátával és pár szem olajbogyóval díszítjük.

Lencsesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1695 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Lencsesaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
most van szezonja