Füstölt lazacos harapnivaló

Adag: 4-6 főre (12 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg kockára vágott, füstölt lazacfilé
70 dkg mélyhűtött leveles tészta
2 evőkanál összevágott, friss kapor
1 szem hámozott, kockára vágott burgonya
1 db tojás
2 ¾ dl főzőtejszín
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint
A szóráshoz:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. Serpenyőbe tesszük a kis burgonyakockákat a tejszínnel, felforraljuk, és óvatosan kevergetve 5 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a füstölt lazacot, összefőzzük, fűszerezzük.

2. A felengedett tésztát (szobahőmérsékleten ez kb. 120-180 perc) 3 mm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk kevés liszttel, és 12 darab 7,5 cm átmérőjű kört szúrunk belőle, majd 12 darab 9,5 cm átmérőjű kört.

3. A kisebb köröket tepsibe tesszük, megspricceljük hideg vízzel, és körülbelül 2 evőkanálnyi lazacos keveréket halmozunk a közepére. A nagyobb körökkel zárjuk le, a széleket nyomkodjuk össze. A tészta felső részét kézzel hullámosra nyomkodjuk, a közepébe lyukat fúrunk. Letakarjuk, 10 percre a fagyasztóba tesszük.

4. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), a légkeveréses sütőt 200 fokra. A harapnivalók tetejét megkenjük a felvert tojással, és a finomságot a meleg sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, vagy amíg a tetejük ropogós és barna nem lesz. Melegen tálaljuk.

Füstölt lazacos harapnivaló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 702 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Füstölt lazacos harapnivaló
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
hírlevél