Füstölt lazacos harapnivaló



Elkészítés:
1. Serpenyőbe tesszük a kis burgonyakockákat a tejszínnel, felforraljuk, és óvatosan kevergetve 5 perc alatt megpuhítjuk. Hozzáadjuk a kaprot, a füstölt lazacot, összefőzzük, fűszerezzük.
2. A felengedett tésztát (szobahőmérsékleten ez kb. 120-180 perc) 3 mm vastagságúra nyújtjuk, megszórjuk kevés liszttel, és 12 darab 7,5 cm átmérőjű kört szúrunk belőle, majd 12 darab 9,5 cm átmérőjű kört.
3. A kisebb köröket tepsibe tesszük, megspricceljük hideg vízzel, és körülbelül 2 evőkanálnyi lazacos keveréket halmozunk a közepére. A nagyobb körökkel zárjuk le, a széleket nyomkodjuk össze. A tészta felső részét kézzel hullámosra nyomkodjuk, a közepébe lyukat fúrunk. Letakarjuk, 10 percre a fagyasztóba tesszük.
4. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gáztűzhelynél 7-es fokozat), a légkeveréses sütőt 200 fokra. A harapnivalók tetejét megkenjük a felvert tojással, és a finomságot a meleg sütőbe tesszük. 20 percig sütjük, vagy amíg a tetejük ropogós és barna nem lesz. Melegen tálaljuk.