Kukoricás-paprikás relish



Elkészítés:
1. A kukoricát lefejtjük a csőről, a csövet egyik kezünkbe fogjuk, és egy éles késsel fentről lefelé lefejtjük a szemeket. Egy edényben vizet forralunk, és a kukoricát a forrásban lévő vízben 2 percig blansírozzuk, majd jól lecsepegtetjük.
2. Az összes hozzávalót befőzőüstbe vagy nagy, vastag falú, rozsdamentes edénybe tesszük. Lassú tűzön főzzük, állandó kevergetés mellett, amíg a cukor fel nem olvad. Felforraljuk, majd alacsonyabb fokozatra állítjuk a tűzhelyet és kis lángon, gyakran megkeverve további 15-20 percig főzzük.
3. Egy fakanalat végighúzunk az edény alján, s amikor a relish még kissé leveses, forró üvegekbe adagoljuk merőkanál segítségével. Az üvegek szájára borítsunk viaszos papírkorongot, és ecetnek ellenálló, nem fémtartalmú tetővel zárjuk le. Akár rögtön is fogyasztható, bár az igazi ízvilága csak néhány hét várakozás után alakul ki, de felbontás után hűtőbe kell tárolnunk.
Remekül illik húspogácsákhoz és roston sült ételekhez. Felbontás nélkül három hónapig eláll.