Kölesropogós

| Kölesropogós receptek
Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kölesropogós
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
25 dkg köles
1 db tojás
1 evőkanál búzapehely
4 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
igény szerint extraszűz olívaolaj
igény szerint kenyérmorzsa
néhány kanál tamari
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Készítsük elő a kölest: többször mossuk meg hideg folyó víz alatt, egészen addig ismételve a mosást, míg a víz, amellyel felöntjük, teljesen tisztává nem válik, majd tegyük a kölest szűrőbe és alaposan csepegtessük le. Ezután tegyük egy lábosba, és kevés olajon kissé pirítsuk meg, így jobb lesz az íze, miután megfő. Eközben már feltehetjük a tűzhelyre a szükséges mennyiségű vizet, azaz a köles térfogatának kétszeresét. Amikor a víz már majdnem forrni kezd, ráönthetjük a megpirított kölesre. Forrás után állítsuk kisebbre a főzőlángot, sózzuk meg, fedjük le és lassú tűzön főzzük tovább. A kölesnek megközelítőleg 20 perces főzésre van szüksége, kevergetni nem okvetlenül kell.

2. Ha már megpuhult, várjuk meg, míg kihűl. Ekkor adjunk hozzá 1 evőkanálnyi meleg vizet, és alaposan törjük át villával, majd adjuk hozzá a vágott zöldpetrezselymet, a lisztet, a búzapelyhet, a felvert tojásfehérjét, pár kanál tamarit, és sózzuk meg.

3. A hozzávalókat alaposan dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle kroketteket. Mártsuk a kroketteket a felvert tojássárgájába, aztán hempergessük meg a kenyérmorzsában is.

4. Tegyük egy tűzálló tálba, és olajban süssük aranysárgára. Tálaljuk párolt zöldséggel vagy hüvelyesekkel.

Kölesropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1761 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
Kölesropogós
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus konyha ,
Vegetáriánus konyha
(Kossuth Kiadó, 2008)

Friss zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék és hüvelyesek - egytől egyig a jövő konyhájának alapanyagai. A vegetáriánus étkezés legízletesebb fogásait nyújtjuk át felfedező és alkotó kedvű olvasónknak, a hús nélkül... bővebben...
recept beküldése

Kapcsolódó receptek (köles összetevők alapján)