Narancsos madeleine

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Narancsos madeleine
Adag: 8-10 főre (24 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
½ teáskanál reszelt narancshéj
1 evőkanál frissen préselt/facsart narancslé
12 dkg olvasztott vaj
2 db tojás
1 csipet
¼ mokkáskanál szódabikarbóna
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál vaníliakivonat
¼ teáskanál őrölt kardamom
6 dkg liszt

Elkészítés:

1. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. Kivajazunk két 12 darabos madeleine-formát.

2. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a kardamomot és a sót tálba szitáljuk.

3. A tojást is a tálba ütjük, hozzáadjuk a cukrot, majd robotgéppel, a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük.

4. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, a reszelt narancshéjat és a narancslevet, s habosra keverjük. Belevegyítjük a száraz hozzávalókat és az olvasztott vajat, majd a darált diót.

5. A tésztát egyenletesen szétosztjuk a formákban úgy, hogy csak a háromnegyedéig érjen.

6. Aranysárgára sütjük (10-12 perc alatt), de 15 percig még a formában hagyjuk hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. Egy hétig eltartható.

Narancsos madeleine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 677 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Narancsos madeleine
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
facebook