Nyári zöldségsaláta

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Nyári zöldségsaláta
Adag: 10 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg zöldborsó
30 dkg zöldbab
30 dkg brokkoli
vagy
30 dkg zöld spárga
1 evőkanál apróra vágott, friss petrezselyemzöld
¼ db kimagozott, szeletelt uborka
ízlés szerint
A dresszinghez:
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 teáskanál angol mustár
1 evőkanál fehérbor

Elkészítés:

1. Egy edényben kissé sós vizet forralunk, a zöldbabot 5 perc alatt roppanósra főzzük, hozzáadjuk a többi zöldséget.

2. A tűz hőfokát visszavéve további 3-4 percig gyöngyözve főzzük a zöldségeket. Alaposan lecsöpögtetjük, hideg vízzel teli tálba tesszük.

3. A dresszing hozzávalóit habverővel összekeverjük egy tálban.

4. A zöldségeket ismét lecsöpögtetjük, salátástálba rakjuk, meglocsoljuk a dresszinggel, s végül az uborkával és a petrezselyemmel tálaljuk.

Nyári zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1762 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
Nyári zöldségsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütés-főzés nagykönyve Sütés-főzés nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2009)

Több mint 650 könnyen megtanulható konyhai művelet, 400 remek, bevált recept... A Sütés-főzés nagykönyve kezdő és gyakorlott háziasszonyoknak egyaránt nélkülözhetetlen segítség. A tökéletes sütés-főzés nem tökéletes... bővebben...
könyvek