Lepényhal sáfrányos tejszínben

| Párolt lepényhal mártásban receptek
Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
0 gramm sáfrány
25 dkg zsírdús tejszín
2 dl halalaplé
1 evőkanál vaj
3 evőkanál citromlé
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A halszeleteket meglocsoljuk 2 evőkanál citromlével, kicsit megsózzuk és borsozzuk. A mogyoróhagymát nagyon finomra vágjuk. Egy nagy serpenyőben közepes lángon megolvasztjuk a vajat. Belekeverjük a mogyoróhagymát, és üvegesre pároljuk.

2. Beleöntjük a hallevest. Gyorsan felforraljuk, aztán kis lángra állítjuk, hogy éppen csak fortyogjon.

3. Beletesszük a halszeletek felét, lefedve 2-3 percig pároljuk. Óvatosan kiemeljük, tálra tesszük, és fedővel leborítjuk. A többi szeletet ugyanígy megpároljuk, és melegen tartjuk.

4. A tejszínt gyorsan belekeverjük a párolószaftba, a sáfrányt elkeverjük 2-3 evőkanál vízben és hozzáöntjük. Két percig erősen forraljuk a mártást, míg krémessé sűrűsödik. Sóval, borssal és a maradék citromlével ízesítjük, forrón tálaljuk a halszeletekkel együtt.

Halalaplé

Kép nélkül
200 dkg apróra vágott halcsont
1 fej apróra vágott vöröshagyma
1 szál apróra vágott szárzeller
25 dl víz
1 db leve citrom
12 szem bors

1. Az apróra vágott halmaradékot 10 percre hideg vízbe áztatjuk.

A vízzel, borssal, babérlevéllel, szárzellerrel, vöröshagymával, s a citrom levével fazékba tesszük (1. kép).

2. Felforraljuk, majd kis lángon 20 percig főzzük. Főzés közben a felszínén képződő habot nagy szűrőkanállal lemerjük (2. kép).

3. A levet finom lyukú szűrőn át adagonként tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal óvatosan kinyomkodjuk, és a levet hűtőszekrénybe tesszük. 1.5 liter lesz belőle.

Lepényhal sáfrányos tejszínben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 340 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Lepényhal sáfrányos tejszínben
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
recept beküldése