Lyoni saláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Lyoni saláta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 db tojás
20 dkg sonka
30 dkg zöldsaláta
1 szál szafaládé
vagy
1 szál lyoni kolbász
1 evőkanál csípős mustár
4 szelet szendvicskenyér
kevés olaj
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Mossuk meg a vegyes zöldsalátát (lehet pl. fodros cikória, porcsin, trier-i cikória), csepegtessük le. A sonkát és a kolbászkát vágjuk csíkokra, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. Tartsuk melegen.

2. Főzzük a tojásokat 8 percig, majd hűtsük le, hámozzuk meg, és vágjuk kettőbe őket.

3. Az olajból és a mustárból készítsük el a vinaigrette-öntetet, sózzuk, borsozzuk. A szendvicskenyereket vágjuk kockákra, és egy kevés olajon pirítsuk meg.

4. A salátát keverjük össze a sonkával és a kolbásszal, s öntsük le a vinaigrette-szósszal. Helyezzük tányérra, díszítsük tojással és pirított kenyérkockákkal. Rögtön tálaljuk.

Lyoni saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Lyoni saláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
könyvek