Kínai hússaláta

| Hússaláta kacsahúsból receptek
Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Kínai hússaláta
Adag: 8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg sült, bőrös kacsahús
2 dkg gyömbér
1 evőkanál pirított szezámmag
1 dkg szárított fafüle gomba
1 doboz bambuszrügy
1 doboz szójacsíra
néhány levél friss menta
Az öntethez:
1 csipet
1 csipet frissen őrölt fekete bors
½ db morzsolt babérlevél
1 csipet szárított kakukkfű
1 gerezd zúzott fokhagyma
½ kávéskanál őrölt gyömbér
1 evőkanál ecet
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál ketchup
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál konyak
vagy
1 evőkanál rizspálinka

Elkészítés:

1. A szárított gombát 30 percre langyos vízbe áztatjuk, ezután leöblítjük, kinyomkodjuk és négybe vágjuk.

2. A sült kacsa húsát a bőrével együtt gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A szójacsírát és a bambuszrügyet lecsepegtetjük.

3. Az öntet hozzávalóit összekeverjük, és beleforgatjuk a szójacsírát, a bambuszrügyet és a húscsíkokat.

4. Egy mély salátástálba tesszük, megszórjuk gombával, vékonyan felszeletelt gyömbérrel és pirított szezámmaggal. Kis mentalevél-csokrocskával díszítjük.

A kínai konyha eredetiségének és kifinomultságának egyik titka a négy alapíz (édes, savanyú, sós és keserű) harmóniája.
Az előkészítés során minden hozzávalót apró darabokra (kockákra, szeletekre, karikákra) kell vágni, a háttérben az áll, hogy Kína valaha energiában szegény ország volt, ezért az ételeket igyekeztek minél rövidebb idő alatt, kevés energia felhasználásával megfőzni.
Kínai hússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1648 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
Kínai hússaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
Ételek, italok koktélokra és fogadásokra
(Delta 2000 Kiadó, 1997)

bővebben...
most van szezonja