Mrs. Beeton's Negus

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mrs. Beeton's Negus
Eljárások: forralás, préselés
Adag: 1 kancsó
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom
12 és fél dkg kockacukor
10 dl forró víz
ízlés szerint őrölt szerecsendió

Elkészítés:

1. Öntsük a bort egy kancsóba.

2. A kockacukorral dörzsöljük le a citrom héjáról a sárga réteget, majd facsarjuk ki a a citrom levét is és szűrjük le.

3. Adjuk hozzá a cukrot a és citromlevet a vörösborhoz, az őrölt szerecsendióval együtt.

4. Ezután öntsük rá a forró vizet. Fedjük le a kancsót.

5. Ha az ital kissé kihűlt, máris fogyasztható.

Ez a recept egyenesen Mrs. Beeton, 1861-es kiadású Háztartásvezetési könyvéből való.
Ezt a puncsot sherryből vagy édes fehérborból is készíthetjük, ám leggyakrabban mégis az oportót használják hozzá.
Minthogy ezt az italt leginkább zsúrokon fogyasztják, nem szükséges, hogy a bor régi vagy drága legyen. A célnak egy új évjáratú, gyümölcsös borfajta is nagyon jól megfelel.
Mrs. Beeton's Negus
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 514 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
Mrs. Beeton's Negus
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Koktélok ezüstkönyve
Koktélok ezüstkönyve
(Kossuth Kiadó, 2008)

Ezernél is több kitűnő recept minden évszakban, minden alkalomra. Aperitifek, long drinkek, erős koktélok, alkoholmentes koktélok, klasszikus és mélyhűtött italkompozíciók – a koktélok szerelmesei ebben a kötetben minden... bővebben...
most van szezonja