Sült mazsolás póréhagyma



Elkészítés:
1. A póréhagymának levágjuk a gyökeres végét és a zöld részéből mindent, ami fonnyadtnak látszik. A maradékot hosszában felhasítjuk, és folyóvíz alatt jól megmossuk, belül a levelek között is, végül 8-10 cm hosszú darabokra vágjuk.
2. Egy fazékban 1 liter sós vizet forralunk, ebben 3 percig főzzük a hagymát, hidegen leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.
3. A sütőt 200 fokon előmelegítjük (a légkeverésest 180 fokon), a mazsolát a sherrybe áztatjuk. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, a reszelt szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük.
4. A póréhagymadarabokat most egy tűzálló formába fektetjük egymás mellé, ráöntjük a tojásos tejszínt. A sütőbe (középre) toljuk, és 20 percig sütjük.
5. A kesudiót durvára aprítjuk, serpenyőben zsiradék nélkül gyorsan megpirítjuk, míg kellemes illatot áraszt. Aztán hozzáadunk 1 evőkanál vajat, megolvasztjuk, és belekeverjük a curryport. Hozzáöntjük a mazsolát a sherryvel együtt, megkeverjük, hagyjuk rotyogni. Elosztjuk a póréhagymán, a maradék vajat forgácsokban rászórjuk, és még 5 percig tovább sütjük.