Sült mazsolás póréhagyma

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Sült mazsolás póréhagyma
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál mazsola
2 nagyobb póréhagyma
1 teáskanál currypor
2 evőkanál vaj
8 dkg kesudió
1 doboz tejszín
2 db tojás
ízlés szerint reszelt szerecsendió
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A póréhagymának levágjuk a gyökeres végét és a zöld részéből mindent, ami fonnyadtnak látszik. A maradékot hosszában felhasítjuk, és folyóvíz alatt jól megmossuk, belül a levelek között is, végül 8-10 cm hosszú darabokra vágjuk.

2. Egy fazékban 1 liter sós vizet forralunk, ebben 3 percig főzzük a hagymát, hidegen leöblítjük, és jól lecsöpögtetjük.

3. A sütőt 200 fokon előmelegítjük (a légkeverésest 180 fokon), a mazsolát a sherrybe áztatjuk. A tojásokat összekeverjük a tejszínnel, a reszelt szerecsendióval, sóval és borssal fűszerezzük.

4. A póréhagymadarabokat most egy tűzálló formába fektetjük egymás mellé, ráöntjük a tojásos tejszínt. A sütőbe (középre) toljuk, és 20 percig sütjük.

5. A kesudiót durvára aprítjuk, serpenyőben zsiradék nélkül gyorsan megpirítjuk, míg kellemes illatot áraszt. Aztán hozzáadunk 1 evőkanál vajat, megolvasztjuk, és belekeverjük a curryport. Hozzáöntjük a mazsolát a sherryvel együtt, megkeverjük, hagyjuk rotyogni. Elosztjuk a póréhagymán, a maradék vajat forgácsokban rászórjuk, és még 5 percig tovább sütjük.

Sült mazsolás póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1467 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
Sült mazsolás póréhagyma
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
A főzés alapkönyve ,
A főzés alapkönyve
(Magyar Könyvklub, 2002)

A fiatalos lendülettel megírt, 'formabontó' szakácskönyv két fő fejezetbe (Alapvető tudnivalók; Alapvető receptek) csoportosítva közli azokat a hasznos ismereteket, amelyek megkerülhetetlenek mindazok számára, akik a főzés... bővebben...
pinterest