Sonkás-sajtos quiche



Elkészítés:
1. A lisztet az asztalra halmozzuk, megsózzuk, és mélyedést nyomunk a közepébe. 2-3 evőkanál jó hideg vizet adunk hozzá. A vajat kis darabkákban elosztjuk a liszt szélén, aztán az egészet egy nagy késsel keresztbe-kasul vagdossuk, míg a liszt a vajjal morzsásan összeáll. Ezután gyorsan sima tésztává gyúrjuk. Fóliába csavarjuk, és 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
2. Ez elég idő, hogy a sonkát csíkokra vágjuk, fölaprítsuk a hagymát és a fokhagymát, és megreszeljük a sajtot. Sőt arra is jut időnk, hogy a tejszínt, a tojásokat és a borsot jól összekeverjük, s a friss fűszernövényeket fölaprítsuk.
3. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra (a légkeverésest 200 fokra). Nyújtsuk ki a tésztát a kissé belisztezett asztalon kör alakúra, béleljünk ki vele egy quiche-sütőformát (28-30 cm), a kilógó peremet körben vágjuk le.
4. A sonkát keverjük össze a hagymával, fokhagymával és a fűszerekkel, és osszuk el a tésztán. A sajtot keverjük bele a tojásos tejszínbe, és öntsük a sonkára. Körülbelül 40 perc alatt süssük aranybarnára a quiche-t. Úgy 20 perc elteltével fedjük le alufóliával (a matt oldalával kifelé), hogy ne legyen túlságosan sötét.