Pizza a tenger gyümölcseivel

Pizza ai frutti di mare

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pizza a tenger gyümölcseivel
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg főtt, vegyes tenger gyümölcsei
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg darabolt, konzerv paradicsom
1 db szárított erős paprika
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb csokor petrezselyemzöld
1 adag pizzatészta
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Begyúrjuk, megkelesztjük és kinyújtjuk a pizzatésztát.

2. A petrezselyemzöld leveleit lecsipkedjük, majd a megtisztított fokhagymával és az erős paprikával együtt nagyon apróra vágjuk. Összekeverjük őket a paradicsommal, megsózzuk, és hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat. A szószt a tésztára kenjük. Előmelegítjük a sütőt 240 fokra (a légkeverésest 220 fokra kapcsoljuk).

3. Elosztjuk a pizzán a tenger gyümölcseit, meglocsoljuk őket a maradék olajjal, borsot őrölünk rá.

4. A pizzát a sütő középső részén kb. 20 percig sütjük, amíg a tésztája megbarnul.

Pizzatészta

Pizzatészta
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg liszt
1.5 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
ízlés szerint
A gyúráshoz::
igény szerint liszt

1. Egy tálba öntjük a lisztet, és elkeverjük egy nagy csipet sóval és az olajjal. Szétmorzsoljuk az élesztőt, és a langyos vízben felfuttatjuk.

2. A tálban először jól összekeverjük az egészet, utána már könnyebben megy a nyújtódeszkán. Megszórjuk egy kis liszttel, és a tésztát erőteljesen átgyúrjuk, míg szép selymes és sima lesz, vagy amíg a karunk bírja...

3. A tésztagolyót visszatesszük a tálba, letakarjuk egy konyharuhával, és várunk. Úgy 30-45 perc múlva a tészta kb. a duplájára dagad, így készen áll a sütésre.

Pizza a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1721 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Pizza a tenger gyümölcseivel
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
most van szezonja