Királyrák fűszeres paradicsommártásban
Elkészítési idő:
45 perc
Munkaidő: 25 perc
könnyen elkészíthető
drága



Elkészítés:
1. A napon szárított paradicsomot mozsárban krémesre keverjük.
2. A megtisztított hagymát kockákra vágjuk (1. kép).
3. Az olajat wokban megforrósítjuk, beletesszük a hagymát a zúzott fokhagymát, 2-3 percig kevergetve pirítjuk.
4. Hozzáadjuk az őrölt római köményt és a kurkumát (2. kép).
5. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot a levével együtt (3. kép), a pépesített, napon szárított paradicsomot. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Felforraljuk, majd kis lángon 10 percig főzzük.
6. Beletesszük a rákot és a csíkokra vágott friss bazsalikomleveleket. További 4-5 percig főzzük, vagy amíg a rák megpuhul.
![]() |
![]() |
![]() |
A napon szárított paradicsomnak sokkal intenzívebb az íze, mint a frissnek. A belőle készült krém is sokkal ízesebb, mint a paradicsompüré.
Mindig forró olajba tegyük a nyersanyagokat, nehogy túlságosan megszívják magukat olajjal.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.