Répatorta

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Répatorta
Adag: 8 kuglófforma (200 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
24 szál sárgarépa
40 kávéskanál víz
120 dkg porcukor
20 dl főtt, áttört alma
176 dkg dióbél
28 dl étolaj
32 db tojás
1 evőkanál őrölt fahéj
12 kávéskanál sütőpor
400 dkg kristálycukor
360 dkg finomliszt

Elkészítés:

1. Előmelegítjük a sütőt (3-as fokozat, 170 fok). Kikenünk és kilisztezünk egy 25 cm átmérőjű kuglófformát. Megtisztítunk, puhára főzünk és a leve nélkül áttörünk annyi almát, hogy 2,5 dl pürét kapjunk. Megtisztítjuk és lereszeljük a sárgarépákat. Felaprítjuk a dióbelet.

2. Egy nagy tálban kanállal összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport és az őrölt fahéjat.

3. Egy közepes nagyságú tálban villával gyengén felverjük a tojásokat, és belekeverjük az olajat, majd a reszelt sárgarépával, a dióval és az áttört főtt almával együtt a lisztes keverékhez vegyítjük.

4. A keveréket a formába kanalazzuk, és egyenletesen elsimítjuk. Tűpróbáig sütjük (kb. 80 percig), majd a fémrácsra helyezett formában 10 percig hűlni hagyjuk.

5. Széles lapos késsel meglazítjuk a szélét, és a süteményt fémrácsra borítjuk, majd megvárjuk, míg kihűl.

6. Elkészítjük a cukormázat: egy kis tálban kanállal simára keverjük az átszitált porcukrot a vízzel. A máz könnyen kenhető legyen.

7. A süteményt tálra tesszük, és lapos késsel rákenjük a mázat, oly módon, hogy a máz a torta oldalán kissé megfolyjon.

Répatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 698 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
Répatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Torták, sütemények, csemegék
Torták, sütemények, csemegék
(Vince Kiadó, 2002)

Azok az édességek, melyeknek receptjét e könyvből megismerhetjük, ínycsiklandóan finomak, gyönyörű szépek, legtöbbjük gyorsan és viszonylag egyszerűen elkészíthető - bár küllemükből ítélve ezt nem is gondolnánk. A... bővebben...
bevásárlólista