Meleg kecskesajtsaláta

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Meleg kecskesajtsaláta
Eszközök: kés, keverőtál, sütő, tepsi
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 kisebb kecskesajt
½ dl olívaolaj
10 dkg dióbél
4 szelet szendvicskenyér
A vinaigrette-öntethez:
1 kávéskanál csípős mustár
másfél dl dióolaj
1 dl borecet

Elkészítés:

1. A salátát mossuk meg és csepegtessük le, készítsük el az öntetet.

2. A kenyérszeleteket vágjuk kör alakúra, és mindegyikre tegyünk egy-egy kecskesajtot, öntsük le egy kevés olívaolajjal, és tegyük kb. 20 percre egy előmelegített sütőbe.

3. Rendezzük el a salátát egy tányéron, szórjuk meg dióbéllel, és öntsük le az öntettel. Tegyük a meleg sajtos kenyereket középre, és azonnal tálaljuk.

Meleg kecskesajtsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 824 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
Meleg kecskesajtsaláta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Salátáskönyv
Salátáskönyv
(Pesti Szalon Kiadó, 1994)

Semmi sem étvágygerjesztőbb egy friss salátánál. Az sem utolsó szempont, hogy a salátafélék kis fáradsággal és viszonylag rövid idő alatt elkészíthetőek. A saláta az egyik legváltozatosabb ételféleség. Készíthető... bővebben...
recepttár