Csirkesaláta parmezánnal és paradicsommal



Elkészítés:
1. A saláta készítéséhez rakjuk a csirkemelleket egy sorban egy lapos edénybe. Egy kis edényben keverjük ki az olajat, a petrezselymet és a fokhagymát, és sóval, borssal ízesítsük.
2. Öntsük az olajos keveréket a csirkemellre, forgassuk meg, hogy mindenhol befedje a pác. Takarjuk le az edényt, és hagyjuk a húst szobahőmérsékleten állni 10 percig.
3. Az öntethez keverjük ki az olajat a citromlével, az ecettel, a szardellával és a fokhagymával, majd tegyük félre.
4. Forrósítsunk fel egy nagy serpenyőt magas tűz fölött. Tegyük bele a csirkemelleket és a pácot, és süssük pirosra (körülbelül 10 perc alatt). Vágjuk a húst 1 cm-es csíkokra.
5. Osszuk szét a salátát, a parmezánt és a paradicsomot 4 salátástálba. Helyezzük a salátára a csirkehúst, és locsoljuk meg az öntettel.