Szederszirup

| Szederszörp receptek
Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szederszirup
Eszközök: fakanál, géz, lábas, szűrő, tűzhely
Eljárások: áttörés, főzés, szűrés
Adag: 1 adag (2 üveg)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg érett szeder
35 dkg porcukor
1 teáskanál aszkorbinsav
vagy
1 teáskanál citromsav

Elkészítés:

1. A szedret főzőedénybe tesszük kevés vízzel, csak épp annyival, hogy ellepje az edény alját vékony rétegben. Közepes lángon 3-5 percig főzzük, amíg a gyümölcs levet nem ereszt. A megfőtt gyümölcsöt fakanállal vagy burgonyanyomóval összetörjük főzés közben. (Nagyon óvatosan, kis lángon melegítsük a gyümölcsöt, hogy megőrizzük az értékes tápanyagokat és a finom ízt.)

2. A gyümölcshúst zselészsákba vagy muszlinnal kibélelt szűrőbe öntjük egy tál felett. A gyümölcshúst egy kanállal átpasszírozhatjuk, hogy minél több levet nyerjünk. Ha óvatosan dolgozunk, akkor nem fognak a lében gyümölcsdarabkák úszkálni.

3. Mérőkancsóval lemérjük a kinyert gyümölcslevet: 35 dkg kell 5 dl léhez. A gyümölcs levéhez hozzáadjuk a cukrot és a citromsavat, és addig kevergetjük, amíg a cukor fel nem olvad.

4. Amikor a cukor teljesen felolvadt, a folyadékot azonnal előmelegített üvegekbe töltjük egy tölcsér segítségével. Lezárjuk, hagyjuk kihűlni, felcímkézzük, majd hűtőben tároljuk. Ne feledjük! Ha hosszabb ideig szeretnénk tárolni a szirupot, akkor műanyag dobozokba is önthetjük - fagyasztóban 6 hónapig is eláll. Arra kell csak vigyázni, hogy hagyjunk kb. 2,5 cm-es részt szabadon a tetején.

Szederszirup
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3073 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
Szederszirup
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Befőzés Befőzés
(Kossuth Kiadó, 2014)

Szeretnéd házilag eltett finomságokkal kényeztetni a családot, de fogalmad sincs, hogyan kezdj hozzá? Ebből a háztartási kisokosból megtanulhatod a házi tartósítás minden csínját-bínját. Látni fogod, hogy semmi sem lehetetlen!... bővebben...
vegetáriánus ételek