Pizza pármai sonkával

Pizza al prosciutto di Parma

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Pizza pármai sonkával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt
1 csomó újhagyma
40 dkg zöldspárga
2 evőkanál olívaolaj
1 adag pizzatészta
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Elkészítjük a pizzatésztát, és hagyjuk kelni. Enyhén megolajozzuk a sütőlapot, és a tésztát közvetlenül ezen nyújtjuk ki.

2. Megmossuk a spárgát, fás végeit levágjuk (általában érezhető, honnantól puha), és 5 cm hosszú darabokra szeljük. Az újhagyma gyökerét és az egészen sötét levélrészeket levágjuk, majd a hagymát megmossuk, és hosszában kettévágjuk.

3. Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (a légkeverésest előmelegítés nélkül 180 fokra kapcsoljuk).

4. A zöldségeket forrásban lévő, bő vízben 2 percig főzzük, majd hideg vízzel hirtelen leöblítjük, és lecsöpögtetjük őket.

5. A konzerv paradicsomot sóval, borssal fűszerezzük, és a tésztára kenjük. Rárakjuk a zöldségeket, megszórjuk sajttal, és meglocsoljuk olívaolajjal. A pizzát a sütő középső részén kb. 20 percig sütjük. Közben a sonkáról leválasztjuk a zsíros részt és leheletvékony szeletekre vágjuk.

6. Amikor a pizzát kivesszük a sütőből, rátesszük a sonkát, felszeleteljük, és így kínáljuk.

Pizzatészta

Pizzatészta
4 evőkanál olívaolaj
30 dkg liszt
1.5 dl langyos víz
2 dkg friss élesztő
ízlés szerint
A gyúráshoz::
igény szerint liszt

1. Egy tálba öntjük a lisztet, és elkeverjük egy nagy csipet sóval és az olajjal. Szétmorzsoljuk az élesztőt, és a langyos vízben felfuttatjuk.

2. A tálban először jól összekeverjük az egészet, utána már könnyebben megy a nyújtódeszkán. Megszórjuk egy kis liszttel, és a tésztát erőteljesen átgyúrjuk, míg szép selymes és sima lesz, vagy amíg a karunk bírja...

3. A tésztagolyót visszatesszük a tálba, letakarjuk egy konyharuhával, és várunk. Úgy 30-45 perc múlva a tészta kb. a duplájára dagad, így készen áll a sütésre.

Pizza pármai sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1915 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
Pizza pármai sonkával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Az olasz konyha alapjai ,
Az olasz konyha alapjai
(Magyar Könyvklub, 2003)

Az olasz konyha megszállottja? A főzés alapkönyvének & A sütés alapkönyvének rajongója, amelyek az örömteli főzés és sütés abszolút alapjait jelentik? Benvenuto! Hiszen Az olasz konyha alapjai mindkettőt egyesíti: a... bővebben...
facebook