Sárgabarackos szelet

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgabarackos szelet
Adag: 1 sütőforma (12 szelet)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
4 evőkanál víz
10 dkg darabolt margarin
2 és fél dkg mandula
2 és fél dkg dióbél
A kenéshez:
igény szerint szójatej
A töltelékhez:
5 dkg mazsola
1 teáskanál őrölt fahéj
3 dl almalé
1 db narancs reszelt héja

Elkészítés:

1. Egy 24 cm x 24 cm-es, négyzet alakú sütőformát vékonyan kikenünk margarinnal. A tésztához a lisztet és a finomra őrölt csonthéjasokat nagy tálba tesszük. A margarint kézzel beledörzsöljük a keverékbe, hogy morzsalékos tésztát kapjunk (1.kép).

2. A vizet hozzáadva az egészet sima tésztává dolgozzuk. A tésztát műanyag fóliába csomagolva 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.

3. A töltelékhez a sárgabarackot, a narancshéjat és az almalét egy fazékban felforraljuk és 30 percig hagyjuk főni, amíg a barack megpuhul. Kissé kihűtjük, majd áttörjük és belekeverjük a fahéjat és a mazsolát (2. kép).

4. A tésztát megfelezzük. Az egyik felét kinyújtjuk, rátesszük a sütőlemezre. Elosztjuk rajta a sárgabarackpürét (3. kép). A tészta másik felét ugyanígy kinyújtjuk és lefedjük vele a tölteléket. A széleket összenyomkodjuk.

5. A tészta tetejét villával megszurkáljuk és szójatejjel bekenjük. Ezután a tésztát 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. Kissé hagyjuk hűlni, 12 szeletre vágjuk, és még melegen tálaljuk.

Sárgabarackos szelet Sárgabarackos szelet Sárgabarackos szelet
Igen testes édes, nemesrothadás nélküli, magas savtartalmú fehérbor illik hozzá.
Sárgabarackos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1230 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
Sárgabarackos szelet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemény
Sütemény
(Vince Kiadó, 2004)

Ez a kis kézikönyv 120 különleges, mégis egyszerű édes és sós sütemény receptjét tartalmazza. Már akkor el lesz ragadtatva a receptektől, amikor még csak a lapozásnál tart! A világ minden tájáról összegyűjtöttük a könnyen... bővebben...
tippek, fortélyok