Tojáslepény rákkal töltve
Elkészítési idő:
20 perc
Munkaidő: 15 perc
könnyen elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. Az olajat wokban megforrósítjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk (1. kép).
2. Beletesszük a wokba a garnélarákot, a zöldhagymát és a szójababcsírát. 2 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).
3. Tálban összekeverjük a szójaszószt a kukoricaliszttel.
4. A tojásokat tálba ütjük és habosra keverjük 3 evőkanál szódavízzel. Belekeverjük a kukoricalisztes szójaszószt.
5. A tojásmasszát a wokba öntjük (3. kép). Keverés nélkül 4-5 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.
6. A tojáslepényt előmelegített tálra csúsztatjuk és négyfelé vágjuk.
![]() |
![]() |
![]() |
Ehhez az ételhez fontos, hogy friss szójababcsírát használjunk. A konzerv ugyanis már elveszti ropogós állagát.
Más zöldségekkel is készíthetjük. Próbáljuk ki a reszelt sárgarépát vagy cukkinit, a főtt zöldborsót is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.