Tojáslepény rákkal töltve

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tojáslepény rákkal töltve
Eszközök: keverőtál, tűzhely, wok
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 db tojás
35 dkg tisztított garnélarák
2 evőkanál olaj
3 evőkanál szódavíz
1 teáskanál kukoricaliszt
1 evőkanál világos szójaszósz
4 szál zöldhagyma
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajat wokban megforrósítjuk. A zöldhagymát megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk (1. kép).

2. Beletesszük a wokba a garnélarákot, a zöldhagymát és a szójababcsírát. 2 percig kevergetve pirítjuk (2. kép).

3. Tálban összekeverjük a szójaszószt a kukoricaliszttel.

4. A tojásokat tálba ütjük és habosra keverjük 3 evőkanál szódavízzel. Belekeverjük a kukoricalisztes szójaszószt.

5. A tojásmasszát a wokba öntjük (3. kép). Keverés nélkül 4-5 percig sütjük, amíg a tojás megszilárdul.

6. A tojáslepényt előmelegített tálra csúsztatjuk és négyfelé vágjuk.

Tojáslepény rákkal töltve Tojáslepény rákkal töltve Tojáslepény rákkal töltve
Ehhez az ételhez fontos, hogy friss szójababcsírát használjunk. A konzerv ugyanis már elveszti ropogós állagát.
Más zöldségekkel is készíthetjük. Próbáljuk ki a reszelt sárgarépát vagy cukkinit, a főtt zöldborsót is.
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Tojáslepény rákkal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 556 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Tojáslepény rákkal töltve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
pinterest