Olasz rizstorta

Elkészítési idő: 75 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Olasz rizstorta
Adag: 1 tortaforma (24 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
18 dkg mazsola
1 csipet
1 evőkanál reszelt citromhéj
5 dkg fenyőmag
5 dl tej
6 dkg vaj
3 db tojás

Elkészítés:

1. A mazsolát 30 percre meleg vízbe áztatjuk. Lecsöpögtetjük, papírtörlővel megtöröljük. A sütőt 170 fokra előmelegítjük. Kivajazunk és liszttel behintünk egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. A tejet lábosba öntjük, hozzáadjuk a rizst, a cukrot és a sót. Kis lángon, időnként megkeverve 15 perc alatt puhára főzzük.

3. A tűzről levéve belekeverjük a vajat, a mazsolát, a felaprított kandírozott narancshéjat, a reszelt citromhéjat és a fenyőmagot. Langyosra hűtjük, majd belekeverjük a tojássárgáját.

4. Robotgéppel, a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük a tojásfehérjét. Hablapáttal óvatosan a rizskrémbe vegyítjük. A tésztát a kivajazott formába simítjuk és 40-50 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

5. A süteményt 10 percig a formában hagyjuk hűlni, majd a kapcsos peremet eltávolítva tálra csúsztatjuk. Hidegen és melegen is jó.

Olasz rizstorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1742 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Olasz rizstorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
most van szezonja