Rák kókuszbundában

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 35 perc könnyen elkészíthető drága
Rák kókuszbundában
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
45 dkg garnélarák
4 gerezd citrom
1 teáskanál
1 teáskanál ötfűszerkeverék
1 db zöldcitrom reszelt héja
3 dkg zsemlemorzsa
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Tálban összekeverjük a kókuszreszeléket a zsemlemorzsával, a zöldcitrom reszelt héjával, sóval és kínai ötfűszerkeverékkel (1. kép).

2. A tojásfehérjét másik tálban enyhén felverjük (2. kép).

3. A friss, tisztított garnélarákot hideg vízzel leöblítjük, konyhai papírtörlővel szárazra törüljük.

4. A rákot először a tojásfehérjébe (3. kép), majd a kókuszos morzsába hempergetjük.

5. Wokban bő olajat forrósítunk. Beletesszük a panírozott rákot és 5 perc alatt aranysárgára sütjük.

6. Szűrőkanállal kiemeljük az olajból. Itatósra szedve, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük.

7. A kókuszbundában sült rákot előmelegített tálba halmozzuk és azonnal tálaljuk. Citromgerezddel díszítjük. Hígított világos szójaszósszal vagy édes chilimártással tálaljuk.

Rák kókuszbundában Rák kókuszbundában Rák kókuszbundában
Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Könnyű, száraz, fehér habzóbor illik hozzá.
Rák kókuszbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1851 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
Rák kókuszbundában
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Wok
Wok
(Vince Kiadó, 2005)

A wokban főzés a távol-keleti konyhákra jellemző, de érdemes megismerkedni vele, mert gyors, egészséges, rendkívül változatos és finom ételek kerülnek ki belőle. Ez a szakácskönyv 120 wokban készült receptet tartalmaz, amelyeket... bővebben...
bevásárlólista