Gesztenyés habcsók

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Gesztenyés habcsók
Adag: 2 tepsi (25-30 darab)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 csipet
18 dkg finomított kristálycukor
néhány csepp citromlé
A töltelékhez:
½ dl tejszín
néhány csepp rumaroma

Elkészítés:

1. A sütőt 120 fokra előmelegítjük. Sütőpapírral kibélelünk 2 sütőlemezt.

2. A tojásfehérjét a sóval robotgéppel, közepes fokozaton habosra keverjük. Apránként beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk a citromlevet, és a legmagasabb fokozaton kemény habbá verjük. Belekeverjük az apróra vágott csokoládét is.

3. A masszát 1,2 cm átmérőjű csillagcsöves nyomózsákba töltjük. A zsákot megcsavarjuk, hogy szorosan zárjon.

4. A sütőlemezekre egymástól 2-3 cm távolságban apró habrózsákat nyomunk, ropogósra sütjük (kb. 60-70 perc alatt).

5. Ezt követően a sütőt kikapcsoljuk, a habcsókokat 30 percig hagyjuk hűlni. A sütőpapírral együtt áttesszük egy rácsra, és teljesen kihűtjük.

6. A töltelékhez a gesztenyemasszába belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt és a rumaromát. A habcsókokat összeragasztjuk a gesztenyekrémmel. Töltetlenül 10 napig eltartható.

Gesztenyés habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1687 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
Gesztenyés habcsók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Aprósütemények , ,
Aprósütemények
(Kossuth Kiadó, 2005)

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv 1001 ínycsiklandozó sütemény receptjét tartalmazza a világ minden tájáról. Ha valamilyen ünnepre készül, válogasson a karácsonyi csillag, a húsvéti puszedli, a Valentin-napi mandulás... bővebben...
tippek, fortélyok