Mandulalikőrös túrótorta

Elkészítési idő: 85 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulalikőrös túrótorta
Adag: 1 tortaforma (26 centiméteres)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg olvasztott vaj
7 dkg finomra vágott mandula
A töltelékhez:
3 evőkanál mandulalikőr
20 dkg tehéntúró
40 dkg krémtúró
1 teáskanál vaníliakivonat
2 evőkanál kukoricakeményítő
3 db tojás

Elkészítés:

1. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.

2. Tálban összekeverjük az összemorzsolt puszedlit a mandulával és a vajjal. Erősen a forma aljába nyomkodjuk úgy, hogy egy kis pereme is legyen, majd 8-10 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.

3. Robotgéppel, közepes fokozaton simára keverjük a natúr krémtúrót, a tehéntúrót, a cukrot és a kukoricakeményítőt. Egyenként hozzákeverjük a tojásokat, mindegyikkel jól kikeverjük.

4. Alacsony fokozaton belekeverjük a likőrt és a vaníliakivonatot. Fakanállal belekeverjük a csokoládépasztillákat is.

5. A krémet a tésztakehelybe simítjuk és 50-60 percig sütjük. A süteményt a formában hagyjuk kihűlni, majd 6 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Mandulalikőrös túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1147 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
Mandulalikőrös túrótorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Sütemények enciklopédiája , , ,
Sütemények enciklopédiája
(Kossuth Kiadó, 2003)

A Sütemények enciklopédiája a hazánkban megjelent legnagyobb süteményeskönyv. Az egyszerű piskótától a duplacsokoládés tortákig, a gyerekek által is elkészíthető fagylalttortáktól a gyakorlatot igénylő charlotte-ig 1001... bővebben...
könyvek