Pulyka marsalás tejszínmártással

| Pulykamell mártásban receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 45 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Pulyka marsalás tejszínmártással
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
6 szelet pulykamellfilé
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál liszt
ízlés szerint fekete bors
ízlés szerint
A mártáshoz:
1 ¾ dl zsírdús tejszín
1 ¾ dl marsala bor
4 evőkanál citromlé
A tálaláshoz:
ízlés szerint apróra vágott petrezselyemzöld
néhány gerezd citrom

Elkészítés:

1. A pulykaszeleteket tegyük két tiszta fóliaréteg közé és sodrófa segítségével enyhe nyomással lapítsuk el egyenletesen. Minden szeletet vágjunk félbe vagy negyedekbe, az inakat vágjuk ki belőlük.

2. A lisztet terítsük szét egy tálban. Alaposan sózzuk, borsozzuk meg és forgassuk bele a húst.

3. Az olajat és vajat hevítsük nehéz talpú, széles lábasban vagy sütőserpenyőben sistergésig. (Ha a serpenyőben letapadt szaftot nem akarjuk felhasználni, hagyjuk el az olajat, és csak a vajat olvasszuk fel mielőtt hozzákevernénk a többi hozzávalót.)

4. Kanál és villa segítségével helyezzük át a pulykaszeleteket egy előmelegített tálalótálra és tartsuk melegen. A többi pulykaszeletet is süssük ki, majd lazán csomagoljuk őket alufóliába, és tartsuk melegen, amíg a mártás elkészül.

5. A mártáshoz bögrében vagy főzőpohárban keverjük össze a marsalát a citromlével, és adjuk hozzá a serpenyőben megmaradt vajhoz és olajhoz. Forraljuk fel, a letapadt részeket kavarjuk fel, majd öntsük bele a tejszínt.

6. Lassan melegítsük forrpontig, majd állandóan kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik és fényessé válik. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk, ha kell. A mártást kanalazzuk a pulykára, díszítsük fel a citromgerezdekkel és a petrezselyemmel, majd azonnal tálaljuk.

A marsalából és a tejszínből nagyon nehéz, fényűző mártás készíthető. A citromlé frissítő árnyalatot kölcsönöz neki, ami éppen megfelelően ellensúlyozza a mártás testességét.
Pulyka marsalás tejszínmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 311 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
Pulyka marsalás tejszínmártással
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Szószok nagykönyve , ,
Szószok nagykönyve
(Kossuth Kiadó, 2012)

Édes és sós mártások, ízletes öntetek halételekhez, szárnyasokhoz, vörös húsokhoz, tésztákhoz és zöldségekhez • Olyan világhírű finomságok, mint a guacamole, a sültek mellé tálalt zamatos almamártás vagy a hagyma -... bővebben...
szólj hozzá, értékelj