Pulyka marsalás tejszínmártással



Elkészítés:
1. A pulykaszeleteket tegyük két tiszta fóliaréteg közé és sodrófa segítségével enyhe nyomással lapítsuk el egyenletesen. Minden szeletet vágjunk félbe vagy negyedekbe, az inakat vágjuk ki belőlük.
2. A lisztet terítsük szét egy tálban. Alaposan sózzuk, borsozzuk meg és forgassuk bele a húst.
3. Az olajat és vajat hevítsük nehéz talpú, széles lábasban vagy sütőserpenyőben sistergésig. (Ha a serpenyőben letapadt szaftot nem akarjuk felhasználni, hagyjuk el az olajat, és csak a vajat olvasszuk fel mielőtt hozzákevernénk a többi hozzávalót.)
4. Kanál és villa segítségével helyezzük át a pulykaszeleteket egy előmelegített tálalótálra és tartsuk melegen. A többi pulykaszeletet is süssük ki, majd lazán csomagoljuk őket alufóliába, és tartsuk melegen, amíg a mártás elkészül.
5. A mártáshoz bögrében vagy főzőpohárban keverjük össze a marsalát a citromlével, és adjuk hozzá a serpenyőben megmaradt vajhoz és olajhoz. Forraljuk fel, a letapadt részeket kavarjuk fel, majd öntsük bele a tejszínt.
6. Lassan melegítsük forrpontig, majd állandóan kevergetve főzzük addig, míg besűrűsödik és fényessé válik. Tálalás előtt sózzuk, borsozzuk, ha kell. A mártást kanalazzuk a pulykára, díszítsük fel a citromgerezdekkel és a petrezselyemmel, majd azonnal tálaljuk.